När du målar

Vissa pigment löser sig inte och lämnar fläckar på väggen. Vad skall jag göra?

Har du problem med att vissa pigment gör små fläckar på väggen? Det kan vara att de ännu inte har lösts upp ordentligt i vattnet. Om du har en stavmixer, kan du använda den. Mixa hela färgblandningen noggrant, så skulle de små färgklumparna lösa upp sig.


Det är som att jag skalar bort färgen igen. Vad gör jag fel?

Måla över väggen i en rörelse. Måla inte många gånger upp och ner på samma plats. Om du gör det riskerar du att lösa upp det målade lagret inunder, särskilt om du målar på en blank yta.


Varför är färgen mörkare än den jag beställde?
När du applicerar kalkfärgen är den alltid mörkare så länge den är våt. Så snart den torkar blir den betydligt ljusare, och matcahr de vackra matta färgerna på vår färgkarta.

Den vita kalkfärgen är nästan genomskinlig och gråaktig när den är våt, men bli inte bekymrad, redan efter en timme blir den vit.

En riktlinje är att färgen blir 30-40 procent ljusare när den torkar.

 

Jag har försökt fixa ett områdeen efter att färgen torkat..

Försök inte korrigera fläckar eller områden på delar av väggen när du har målat och/eller färgen börjar torka eftersom det kommer att resultera i en fläckig vägg.


Jag har fått en fläck på väggen, vad ska jag göra?

Här kommer en liten reparationsguide:

Torka av fläcken med en fuktig trasa. Gnid nu bort fläcken i den tidigare färgen. Beställ ett färgprov hos oss, i den färg du har målat väggen med. Måla nu färgen med en liten roller av samma typ som den du annars har målat väggen med. Låt området torka och måla flera gånger tills du uppnår önskar resultat.

Se hela guiden här.

Observera att färgen kan variera beroende på vilken slags yta du målar på. Den är gjord av ett organiskt material med naturliga pigment.